top of page

毽子比赛 JIANZI BISAI

 

Donderdag 30 mei was onze school gastheer voor het jaarlijks VKS Jianzibisai. Dat deze activiteit populair is onder de leden van de VKS blijkt wel uit het feit dat 15 teams zich hadden ingeschreven. Veel deelnemers deden een hoog technisch niveau neerzetten.

Waarvan het overgrote deel uit oudgedienden bestaat. Echter het blijkt dat de jeugd zijn opwachting maakt. Hier blijken potentiële kandidaten voor de titel in te zitten. Na de openingsronde en de opvolgende herkansingen werd het pas echt spannend. Onder een gezellige sfeer en met een gezonde winnaarsmentaliteit probeerde elk team de uiteindelijke finale te halen. In de finale verweerden onze Tim en John zich geweldig tegen de uiteindelijke terechte VKS Jianzi kampioenen van 2024 Giovanni Schulteis en Guido Coonen. Hierbij van harte gefeliciteerd. 

Het bestuur maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuw kaderlid voor te stellen.

Nydia Ruijpers is in februari geslaagd voor haar 考试黑带 Kaoshi Heidai. Ze is momenteel de enige dame in de VKS kadergroep. Uit de handen van het bestuur kreeg ze het hierbij behorende certificaat uitgereikt. Nydia kan een inspirator voor andere leden zijn en met name de dames. Zelf assisteert  ze al jaren bij de juniorenlessen en doet dit momenteel ook regelmatig bij de senioren. Nydia nogmaals gefeliciteerd met deze mijlpaal en we hopen dat je dit nog een extra motivatie geeft om door te gaan op de ingeslagen weg. 

01_jianzi_2024.jpg
09_jianzi_2024.jpg
10_jianzi_2024.jpg
bottom of page